Maksimalt oksygenopptak (VO2-max)

Ved en VO2-max test måles det maksimale oksygenopptaket som kroppen klarer å ta opp. Dette er en god og objektiv test for å måle kondisjonsnivået ditt. Selve testen varer som regel ikke mer enn 10 minutter, men det er viktig med en god oppvarming så vi beregner 30 min på hver test. Vi kan variere selve testprotokollen ut fra kondisjonsnivået og hvilken idrettsgren utøver driver, men den har alltid en trinnvis økning i belastning for hvert minutt inntil utmattelse. Du vil også få målt din maksimale hjertefrekvens (HF-max) under denne testen.  
 
Dette er en svært nyttig test for alle som driver med utholdenhetsidrett, men vi ser nå en økende trend for at vanlige mosjonister ønsker å se sitt kondisjonstall. Det kan også være en nyttig test om du skal i gang med opptrening etter sykdom eller skade. Det bør selvfølgelig gjøres en re-test etter en treningsperiode for å sjekke treningseffekten.  
 
Testleder er fysioterapeut Sigurd Eriksen Vatne ved Molde Idrettsklinikk. 

I samarbeid med Molde Idrettsklinikk

Molde Idrettsklinikk drives av fysioterapeutene Elin Kortner Lystad og Sigurd Eriksen Vatne. Klinikken samarbeider med Treningssenteret og benytter seg av senteret i forbindelse med treningsveiledning, aktiv rehabilitering, gruppetimer og testingMedlemmer ved Treningssenteret vil bli prioritert og gis kort ventetid ved Molde Idrettsklinikk. Klinikken holder til i 5. etasje på Moldehallen, inngang østDet er også lett adkomst til klinikken fra Treningssenteret, gjennom den østre delen av senteret 
 
Kunder ved Molde Idrettsklinikk som trenger rehabilitering for en begrenset periode, tilbys et tre måneders abonnement ved Treningssenter til kr 999,- (ingen bindingstid). Dersom du har noen helseproblemer og er usikker på om du kan trene eller hvordan du skal trene, kan det være lurt med en veiledningstime med en av fysioterapeutene.  
 
Tlf: 712 51552, e-post: Post@moldeidrettsklinikk
For mer informasjon om Molde Idrettsklinikk: www.moldeidrettsklinikk.no 

Nyhet! Skillrun

Skillrun overgår alle forventninger til hva en tredemølle kan være og gir deg en helt annen treningsopplevelse sammenlignet med en vanlig mølle. Denne mølla er det første kondisjonsapparatet som er utviklet med hensikt å møte de strengeste kravene til trening for eliteutøvere og andre treningsentusiaster på høyt nivå. Apparatet er også en opplevelse for mosjonister som ønsker en annerledes treningsopplevelse på mølla.        

Omnia 360

Omnia 360 er et treningskonsept der de funksjonelle øvelsene som er naturlige i våre daglige bevegelsesmønstre er i fokus: for eks. sitt ned, reis opp, skyv, trekk, rotasjon og utfallsteg. Øvelsene foregår der du har en stasjon ( Omnia ) og forskjellige treningsverktøy brukes.

Pris: 150,- pr. gang
Har du kombi medlemskap er denne timen gratis!
Vi anbefaler klippekort - 10 klipp/ 1000,-

Du kan også laste ned en app som heter mywellness fra Technogym. Den vil samle all loggført trening og hjelpe deg til å få en oversikt over det du kan gjøre med ulike apparater, slynger og annet utstyr. Du kan sette opp treningsprogram, få tilsendt treningsprogram av din trener, se videoer av øvelser og mer.
En annen app vi kan anbefale dersom du har nettbrett er functionaltraning by Technogym, som har et stort videobibliotek av øvelser i Omnia, Skillrun og andre Technogymapparater. Last ned, lag bruker, se på øvelser og test de ut!

InBody - Kroppsanalyse

InBody er et måleinstrument som kartlegger muskelmasse, fettprosent, stoffskifte, kroppsballanse m.m. Testen tar bare noen minutter. For best mulig testresultat er det viktig å komme på fastende mage (minimum 2 timer uten mat /drikke), og ingen hard trening dagen før testen. Personer med pacemaker kan dessverre ikke ta denne analysen.  

Testen gir deg opplysninger om:
- muskulatur i kg og fordeling av muskulatur                    
- fettmasse i kg og prosent
- visceralt fett ( bukfett )
- idealvekt og hvileforbrenning
- kroppbalanse og vannmengde

         

Annet

Solarium: Vi har 7 moderne solsenger fra Soltron.
Disse er registrert og godkjent av Statens Strålevern,
og kan benyttes av de over 18 år.

G-Sport: Vi har samarbeidsavtale med G-Sport Molde Storsenter, hvor du som medlem hos oss får 20% rabatt på treningsrelaterte klær og sko.

Bedriftsavtale: Vi ønsker at dine ansatte skal lykkes med treningen!
Behovene er forskjellige, og derfor skreddersyr vi bedriftsavtaler tilpasset de ansattes ønsker og behov, slik at de vil komme i bedre form. Ta kontakt for en uforpliktende samtale!  

Personvern